12.11.2013 г.

Над 2500 документи за самоличност в Старозагорско не са подменени в срок

2667 са личните карти в Старозагорска област, чиято валидност е изтекла между 2010 и 2012 г. и документите не са подменени. До края на настоящата година изтича срокът на още 2355 лични карти, 9389 паспорта и 2091 свидетелства за управление на МПС.
В срок до 30 дни от датата на изтичане на тяхната валидност гражданите трябва да подадат заявление за издаване на нов документ.
Група Български документи за самоличност припомня на гражданите, че личната карта може да бъде подменена преди изтичането на валидността й и им препоръчва да не изчакват крайния срок, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.
Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от РУ Полиция - град Казанлък, могат да подадат заявления за подмяна на личната си карта / паспорт с обикновена или бърза услуга и за подмяна на свидетелство за управление на МПС с обикновена услуга в звено Български документи за самоличност в сградата на ул. Д-р Стамболски №2. Звеното работи с приемно време от 8:30 до 17:30 часа, без прекъсване.
Гражданите с постоянен адрес на територията, обслужвана от Първо РУ Полиция – Стара Загора и Второ РУ Полиция - Стара Загора, могат да подадат заявления за подмяна на личната си карта / паспорт и на свидетелство за управление на МПС с обикновена услуга в звената Български документи за самоличност в сградите на полицейските управления. Звената работят с приемно време от 8:30 до 17:30 часа, без прекъсване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар