13.11.2013 г.

Руски фестивал в Стара Загора

“Руски клуб и приятели”, федерацията “Съюз на съотечественици”, Община Стара Загора канят старозагорци и гости на града на 16 и 17 ноември на VI национален фестивал на руските съотечественици в България. Първият концерт е в събота от 11 до 17 часа в Операта. В неделя от 10 часа ще бъде гала концертът и награждаването на лауреатите.
Във фестивала ще вземат участие 148 певци и танцьори от 28 български градове. Своето изкуство ще покажат различни хорови формации като “Россиянка” и българо-руският хор “Славяни” от Сливен; “Пятница 13″ – Ямбол; хорът “Калинушка” с певци и танцьори от с. Казашко, Варненско, с атаман Гергана Петкова; “Рябинушка” от Шумен. Сред изпълнителите ще бъде и участничката в “X фактор” Людмила Йовчева от Сливен.
Със специална програма ще се представят девойките от Руската балетна школа “Ангел мой” от Варна с ръководител Натали Караван. Балетната формация е лауреат на редица международни конкурси. Във феста ще участва и формацията за класическо пеене “Хармония” от Свиленград.

Няма коментари:

Публикуване на коментар