15.11.2013 г.

Отличаха най-добрите казанлъшки автори

Вчера заместник-кметът на община Казанлък Петър Косев отличи авторите на ръкописите, които спечелиха финансиране от Община Казанлък по програма "Финансиране на книги на казанлъшки автори 2013 година" по Културен календар на Общината. В присъствието на началник-отдел „Култура и туризъм“ Сребра Касева и експертната комисия по оценяване на ръкописите с председател д-р Димитър Няголов и членовете Румен Денев, Данаил Парнаров, Румен Сомов, Златин Джеджев (в комисията членове още са Гергана Атанасова и Георги Манев), той връчи на наградените автори ваучери на стойност, равна на определеното за всяка творба финансиране.
Комисията определи за дебютен проект стихосбирката на Рада Стойнова – "И пак е ноември" с финансирана  сумата от 500 лв.  Останалите проекти се финансират, както следва:
Стихосбирка на Женя Димова – "Богът на ежедневието" – финансирана сума 500 лв.
Стихосбирка на Георги Георгиев – "Пастир на чучулиги" – финансирана сума 300 лв. Сборник с публицистика на Петър Марчев – "Ванга и други капани" – финансирана сума 900 лв.
Роман на Ивайло Диманов – "От предградията на Мъглиж до пъпа на Париж и обратно" – финансирана сума 400 лв.
Стихосбирка на Пепа Петрова – "Плесница" – финансирана сума 498 лв.
Стихосбирка на Даниела Стоева-Фурнаджиева – "Сиха" – финансирана сума 500 лв.
Краеведски сборник на Ганка Стойчева – Ясеново – село мое, мое родно село" – финансирана сума 402 лв.
Авторите на отличените ръкописи благодариха на Община Казанлък за подкрепата. Писателят и журналистът Петър Марчев каза, че с този конкурс за финансиране на творби на казанлъшки автори, което се прави вече втора година, кметът Галина Стоянова е изпълнила едно от своите предизборни обещания, дадени пред казанлъшките творци, за което й благодари. Той сподели още, че препоръките, направени от сдружение „Кула“ по организацията на конкурса, също са били взети под внимание, което говори за добър диалог между творците и общинска администрация. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар