21.11.2013 г.

Благотворителна вечер в Операта на 12 декември

За пета поредна година 16 неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организират коледно събитие под надслов Коледна трапеза на обединена Европа и подчинено на една обща благотворителна кауза. Тази година събитието е в подкрепа на Старозагорската опера.
То ще се проведе на 12 декември 2013 г. от 19,30 часа в Операта.
Програмата на благотворителната вечер включва концерт от мюзикъли и коледни песни от 19,30 часа. В него ще вземат участие солисти, хорът, оркестърът и балетът на Държавна опера Стара Загора. Диригент е Красимир Къшев, а режисьори – Славчо Николов и Георги Динев. хореографията е на Алида Бонева.
Самата Коледна трапеза на Обединена Европа е във фоайето на Операта, след концерта. На нея ще бъдат поставени традиционни български блюда и коледните сладки, тиични за всяка от 28-те страни членки на Европейския съюз. Те ще бъдат приготвени от ученици на Професионална гимназия по обществено хранене Райна Княгиня – Стара Загора. Програмата включва още дегустация на вина и на кулинарни продукти от България, Гърция и други балкански страни, благотворителен търг на колекционни вина и кулинарни изкушения и благотворителна томбола. По време на Коледната трапеза също ще има изпълнения на балета и солисти от Операта.
Присъствието на събитието става срещу предварително закупен куверт. Събраните средства са предназначени изцяло за подкрепа на благотворителната кауза - подкрепа на операта в Стара Загора. Конкретно, с парите могат да бъдат закупени билети и предоставени на хора, които ценят оперното изкуство, но нямат средства, за да посещават представленията. Могат да се закупят декори и костюми за постановките, но съществуват и други идеи, които се обсъждат. Тази година се очакват повече от двеста старозагорци и гости на града да присъстват на това уникално събитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар