14.11.2013 г.

Безплатно кино в къщата на архитекта

Серия от образователни прожекции и междукултурни арт срещи ще бъдат проведени през месец ноември от Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед, Стара Загора.
Филми на братя Коен, Ларс фон Триер, анимации на Студио Гибли и документални продукции за известни личности ще бъдат прожектирани всяка сряда вечер, от 19:30 ч. в Къщата на Арх. Димов на ул. Сава Силов 37. Прожекциите са безплатни и са по идея на участниците в инициативната група по проект „Младежка Арт Зона“ към програма „Младежта в действие“. След всеки филм ще има дискусия с младежката публика по теми като културно многообразие, арт движения и техните представители, общо-социални проблеми и как те са видени в различните общества и т.н. Предстоят и няколко дневни образователни прожекции, предназначени главно за ученици в гимназиален курс по време на час на класа, но подходящи и за граждани. Те ще се провеждат в залата на Регионална Библиотека „Захари Княжески“
Освен кино прожекциите, Сдружението подготвя и серия от междукултурни срещи с различни етноси и националности. Предстоят „Вечер на ромската култура“, „Вечер на кюрдската култура“ и „Вечер на индийската култура“, включващи фотоизложби, прожекции на късометражни филми, кулинарни специалитети и костюми. Тези събития се реализират по проект „Културен шейк“ към Младежка банка при Обществен Дарителски фонд, Стара Загора, по който в Къщата текат и някои ремонтни дейности.
Повече за събитията на ССИК – Различният поглед можете да намерите на www.razlichniatpogled.org, както и във фейсбук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар