6.11.2013 г.

Промени в движението в Стара Загора, заради ремонти

Със заповед на кмета Живко Тодоров за времето от 5 до 28 ноември на територията на Стара Загора се спира движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, по южното платно на бул. „Цар Симеон Велики” в участъка от ул. „Подполковник Калитин” до бул. „Крайречен”.
Ограничението на движението се извършва с оглед осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи по „Интегриран воден проект за Стара Загора”.
Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та извършващи транспорт за собствена сметка ще се осъществява по обходен маршрут:
-за движещите се в посока изток - запад: ул. „Никола Петков” / надлеза на ЗЗУ / – бул. „Цар Симеон Велики”.
-за движещите се в посока запад - изток: бул. „Цар Симеон Велики” - ул. „Ангел Кънчев” – бул. „Славянски”.
За времето от 11.11.2013г до 28.11.2013г. на територията на Стара Загора се спира движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка, по локалното платно на бул. „Славянски” в участъка от бул. „Славянски” до бул. „Крайречен”.
Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та извършващи транспорт за собствена сметка ще се осъществява по обходен маршрут:
-за движещите се посока север – юг: ул. „Крайречен”– бул. „Цар Симеон Велики” – ул. „Ангел Кънчев” – бул. „Славянски”.
-за движещите се посока юг - север: бул. „Славянски” - бул.  „Крайречен”.
Необходимо е водачите на МПС да шофират с повишено внимание в указаните участъци и да спазват стриктно вертикалната маркировка.
В тази връзка се подменя вертикалната пътна маркировка за посоченото време и място. За ремонтните дейности са уведомени домоуправителите в съответните райони.
Булевард "Г. Гурко" се отваря за движение за всички видове моторни превозни средства без ограничение.
Причината е необходимостта от временна организация на движението, заради изпълнението на строителни и монтажни работи в рамките на проект "Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора".
Проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора" е на стойност 9,5 млн. лв. и е финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ между Община Стара Загора и Оперативна програма „Регионално развитие (2007-2013). Съфинансирането от страна на общината е в размер на 5%.Вторият етап на проекта, който ще се изпълнява до 2015 г., включва цялостен ремонт на ул. „Братя Жекови", реконструкция на десетки по-малки улици, междублокови пространства, детски площадки и др.
Договорът, подписан от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, предвижда да бъдат напълно обновени общо три основни улици и 22 междублокови пространства за близо 10 млн. лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар