15.11.2013 г.

Летящ фотоапарат снима на 360 градуса

Младата старт-ъп компания Panono започва кампания, за да финансира производството на фотоапарат, който се хвърля във въздуха, съобщава CNet. Малкото сферично устройство има 36 вградени лещи, които са проектирани да правят снимки с високо качество на 360 градуса в един и същ момент.
Идеята на устройството е проста – хвърляме Panono във въздуха и когато фотоапаратът достигне максимална височина, всичките 36 лещи снимат едновременно. Образ с ниска резолюция може да бъде видян веднага на място на приложение за смартфони, а след няколко минути е готова и висококачествената 72-мегапикселова снимка.
Според съоснователя на компанията Джонас Пфейл, фотоапаратът е идеален както за снимане в динамични ситуации, така и за панорамни снимки. Фотографиите могат да се разглеждат на таблет, което ще позволи да „се разходим" в тях. Възможно е и да се качат на интернет страница, където биха изглеждали подобно на образ от Google Street View.
В следващите месеци компанията ще работи усилено по производството на апарата, за да е сигурна, че ще може да отговори на търсенето и че всички устройства ще бъдат от поликарбонов материал, който ще позволи да бъдат хвърляни до три метра във въздуха с увереността, че „ще оцелеят", ако паднат на земята.

Няма коментари:

Публикуване на коментар