19.07.2013 г.

Актуализират старозагорския бюджет заради провален проект

Бюджетът на община Стара Загора за 2013 година ще бъде актуализиран. Предложение за промяната ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 юли. Това се налага зарази появата на непредвидени плащания и изчерпване на планирания за тази година резерв. На община Стара Загора беше наложена четвърта финансова корекция заради проекта за електронна община и затова ще пристъпим към тази стъпка.
Това, както и решението на Административния съд за референдума, още веднъж ни показват, че всяко действие на политиците се плаща скъпо от гражданите, обясни  председателят на Общинския съвет на Стара Загора Емил Христов.
За да се актуализира бюджета на предстоящата сесия ще бъде гласувано намаляване на приходната част със 125 хил. лева и на разходната с тази сума. На толкова възлиза глобата, която общината ще трябва да плати за откритите в проекта за електронна община нередности. Емил Христов потвърди, че този разход ще бъде за сметка на ремонта на детска ясла №2 Синчец, който няма да се осъществи. От години ремонтът на тази ясла не може да влезе в бюджета, това лято успяхме да планираме пари за него. За съжаление пак няма да се осъществи и остава за догодина, коментира Христов.
В дневния ред на заседанието на Общинския съвет на Стара Загора в края на юли 2013 г. са заложени общо 56 точки. Това ще бъде последната сесия за лятото. Следващата ще се проведе в края на септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар