1.07.2013 г.

„Остави на мира умрелия” е третата антична кримка от поредицата „Древноримски загадки”

Познаваме Данила Монтанари от двата й романа от поредицата „Древноримски загадки”. У нас вече е и третия неин роман „Остави на мира умрелия”.
В книгата Публий Аврелий Стаций отново ще разплита сложни случаи. Годината е 45 сл.Хр., мястото Рим. Сватбата е на Луцила и Октавий, осиновеният син на знатния ретор Ариан. Публий Аврелий е поканен като гост, но дори и на такова събитие не може да избяга от своя дълг – да разрешава нерешими загадки. Този път жертва е самата булка, която детективът намира мъртва във вана с лечебна кал.
На пръв поглед изглежда, че момичето е било покосено от някакво неразположение. Ако обаче нещата стоят по този начин, тогава какво означава вдигнатият нагоре пръст на Луцила, който сякаш иска да покаже нещо или някого?
Монтанари ще ни открехне какви тайни крие  Камила, сестрата близначка на Луцила и защо героят Ариан несполучливо се старае да прикрие всяка следа от своето минало. Постепенно мистериозните смърти започват да се умножават.
Действието в книгата се развива в обстановката на античен Рим, а криминалните интриги се разплитат на няколко нива. Това дава възможност на всеки читател не само да се разходи из улиците на великия град, но и да участва в разследването заедно със самия Публий Аврелий.

Няма коментари:

Публикуване на коментар