26.07.2013 г.

Роджър Уотър се готви да събори „Стената” и у нас

Едва ли има по-подходящ концерт от щоуто на Роджър Уотър, в настоящия момент на разгорещени политически страсти. Концертът е kd 30 dlhwij.
Много изненади е подготвил за своите фенове Роджър Уотърс на тазгодишната си обиколка из Европа със "Стената", съобщават организаторите на концерта от "София мюзик ентърпрайсис". Грандиозното шоу, в което най-голяма атракция е високата 12 метра стена, има нови специални ефекти. Сред тях е сцената с катастрофирал самолет, която е два пъти по-дълга от представяната на концертите досега и завършва с уникална експлозия. 
Уотърс ще представи за първи път пред публика и нова песен - The Ballad Of Jean Charles De Menezes. Тя разказва истинската история за мъж, разстрелян от полицията в Лондон покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година.
Роджър Уотърс пристига у нас с изключителни музиканти. Сред тях е Дейв Килминстър, признат за китарист на годината през 1991 г. Той преподава в музикалната академия в Гилфорд, записва и поредица DVD с уроци по китара. Барабанистът Греъм Брод пък е работил с Роджър Уотърс по албумите Radio Kaos и Amused to Death. През 2002 г. той става член на бандата на Уотърс, работил е и с други големи имена като Джордж Майкъл, Брайън Адамс и "Ролинг Стоунс", освен това свири във всички албуми на Тина Търнър от Private Dancer нататък.
Редом до Уотърс ще видим и неговия син Хари. Още от 11-годишен Хари Уотърс свири на пиано, а през 2002 г. поема на турне с баща си, за да изпълнява музиката, с която е израснал - предизвикателство, което не може да откаже. Оттогава придружава Роджър на всички негови турнета. Хари свири на клавишни, но в стената ще покаже уменията си на орган и акордеон. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар