26.07.2013 г.

Безплатен вход за Балканиадата по лека атлетика

Старозагорци ще гледат лека атлетика от висок ранг безплатно на  започващото утре 66-то Балканско първенство за мъже и жени
Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Габриела Петрова, Георги Иванов, Денис Димитров, Митко Ценов, Мирела Демирева, Силвия Дънекова, Радослава Мавродиева и още много атлети от България и 11-те държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) ще се борят за балканските титли по време на 66-то Балканско първенство по лека атлетика за мъже и жени, което ще се проведе на 27 и 28 юли на стадион „Берое”.
Посетителите ще могат да наблюдават стартовете на всички звезди на българската лека атлетика на обновената атлетическа писта стадиона срещу свободен вход.
Лекоатлетката Йорданка Донкова, която няма да успее да пристигне за откриването, изпрати писмо до организаторите – Община Стара Загора, БФЛА и СКЛА „Берое“, както и до участниците в Балканиадата.
Днес от 12.00 ч. в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе официалната откриваща пресконференция, в която ще участват кметът Живко Тодоров, Добромир Карамаринов, член на Съвета на Европейската атетическа асоциация (ЕАА), президент на (АБАФ) и председател на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и Роберт Емиян, европейски рекордьор на скок дължина (8.86 м) и президент на атлетическата федерация на Армения, както и представители на СКЛА „Берое“.
В Стара Загора се очаква да пристигнат Анелия Нунева, Стефка Костадинова и отборите от ОАЕ и Катар на Христо Марков и Илиан Пищиков, които ще участват в стартове извън класирането. За участие в първенството пристигат 400 атлети, заедно със своите треньори, журналисти и гости от всички 12 държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Ще бъдат раздадени общо 60 комплекта медали за победителите в 30 дисциплини.
Церемонията по откриването започва в 15.30 ч. на 27 юли 2013 г. на стадион Берое. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар