1.07.2013 г.

Мобилните оператори свалят тарифите, не подписвайте дългосрочно

По-ниски цени на роуминга на територията на целия Европейски съюз влизат в сила от началото на следващата седмица. От днес, понеделник, и трите български мобилни оператори ще имат по-ниски тарифи за разговори с други държави от съюза. "В България също два пъти намаляват цените на фиксираните разговори и на мобилните на едро, така че имаме две добри новини от началото на следващия месец", каза председателят на КРС Веселин Божков пред БНТ.
"Мобилните оператори намират начин да заобиколят падането на цените, но го правят в рамките на закона. Затова се стремете да сключвате договори за колкото се може по-кратък срок - за шест месеца или година", посъветва потребителите Божков.
Той изрази опасенията си и дали широко рекламираната цифровизация на ефира може да се състои от 1 септември, както е по закон.
"Вече два месеца не можем да съберем правителствения орган за цифровизацията, от който зависят много важни стъпки. Трябва да стане ясно има ли пари или не да се освободят честотите на военните и какво съдържание ще качваме на мултиплексите, защото това не е задължение, а е по желание на телевизионните оператори", заяви още Божков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар