24.07.2013 г.

Антон Тодоров представя книгата си „Българите срещу олигархията” в Стара Загора

Представянето на новата книга на политологът Антон Тодоров – „Българите срещу олигархията” в Стара Загора е на 25 юли, от 18 и 30 часа в зала 2 на хотел „Верея”.
Авторът е роден в Раднево, на 19 август 1966 г. Завършил политология в СУ "Св. Климент Охридски" през 1994 г. Дипломната му работа е на тема "Генезис и природа на патримониалната държава". Специализирал е също "Изследвания на руската военна доктрина" във Военна академия "Г.С. Раковски". Има над 200 публикации в българската и чуждата преса. Работил е по различни проекти, през периода 2002-2004 година е бил областен секретар и п-л на СДС в Стара Загора. Работи в столицата от 2005-а. Неговото им нашумя при издаването на първата му книга от поредицата „Задкулисието на прехода”. Първата бе „Меглена Кунева”, наскоро излезе втората – „Българите срещу олигархията”, като и двете издания влязоха в топ-листите на най-големите книгоразпространители у нас и се радват на голям читателски интерес. Всичко описано от автора почива е на базата на упорита изследователска работа в архивите, на основа на фундаментален документален материал. Достойнствата на неговите книги, са че те не внушават директно авторовата теза, а карат читателите да се замислят и сами да направят своите изводи за причините за сегашната политическа ситуация у нас…
Вече  работя по третата книга от поредицата. Книгата ще представлява изследване на политика Иван Костов. Няма да изневеря на традицията си – и в третата книга ще има много документи от архивите, с които ще доказвам тезите си. Документи от архивите на тайните служби на тоталитарна България, от архива на ЦК на БКП, които се публикуват за първи път. След книгата за Иван Костов веднага ща започна активната работа по книга четвърта: „Приложна митология от ДС и РУМНО“. Петата книга ще се казва „Московската връзка в българските кризи“. Това е, което до момента имам като планове за тази поредица”, споделя авторът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар