24.07.2013 г.

ГЕРБ компенсирал с консултантски депутатите си за бойкота на парламента

Депутатите от ГЕРБ са сключили договори за консултантски услуги с централата на партията си. Те са тримесечни - за юни, юли и август, и са подписани със задна дата преди 2 седмици. Целта е така те да бъдат компенсирани за отсъствието си от парламента, което ги лишава и от заплати, съобщава "168 часа". Парите са от партийната субсидия.
ГЕРБ бойкотира заседанията на парламента и затова депутатите получават само 1/3 от депутатските си възнаграждения. Част от народните представители започнали да недоволстват, че имат кредити и не могат да се издържат. На заседание на групата преди 2 седмици няколко души поставили въпроса пред Бойко Борисов. "Само 5-6 души от тук присъстващите 97 имат собствен бизнес и не се интересуват кога и дали ще им плащат заплати. Останалите нямаме допълнителни доходи и трябва по някакъв начин този въпрос да се разреши", казал ексшефът на регионалната комисия Любен Татарски. Подкрепили го още няколко души. Татарски признава пред вестника, че той е настоявал ГЕРБ да не напуска парламента, но било решено друго.
За да бъде потушено недоволството, Бойко Борисов разпоредил да се намери начин.
Затова преди две седмици в централата са били сформирани работни групи, в които влизат по няколко депутати. Всяка от тях има за задача да подготви доклад в ресора си в рамките на три месеца. Отделно от парламента им се превеждат по 700 лв., които са остатъкът, след като се отчисли глобата за неучастие в заседания. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар