30.07.2013 г.

Руски режисьор снима съвременната история на Йов

Известният руски кинорежисьор Андрей Звягинцев ще започне снимките на новия си филм "Левиатан" край Баренцово море, съобщи РИА "Новости". Предвидено е работата над продукцията да завърши през първата половина на 2014 година.
Филмът ще пренесе в съвремена Русия историята на библейския Йов. В центъра на повествованието ще е живеещият на север Николай, който заедно с баща си построява дом и работилница. Под влияние на съдбата обаче животът му започва да се руши.
Бюджетът на проекта е 220 милиона рубли. Главната роля ще бъде поверена на Алексей Серебряков.
Очаква се премиерата на филма на Звягинцев "Левиатан" да се състои на голям международен кинофестивал. Интерес към него вече е проявен от Берлин и Кан.
Андрей Звягницев се прочу още с първия си филм "Завръщане", който получи и "Златен лъв" на кинофестивала във Венеция през 2003 г. Историята в него разказва за пътя, който извървяват един към друг двама сина и техния напуснал семейството баща. Игралният му дебют впечатли с изобразяването на природата, превърнала се в безмълвен участник в продукцията. Следват  филмите  "Изгнание" и "Елена".

Няма коментари:

Публикуване на коментар