9.05.2013 г.

Алън Парсънс идва в България през септември

Алън Парсънс е легенда в прогресив и арт рок музиката. Легенда, която досега не бе идвала в България, но най-накрая ще стори това - на 28 септември в Зала 1 на НДК, по покана на "Жокер Медия".
От 38 години той трупа световна слава с "Алън Парсънс Проджект". Групата е активна до 1990 г. и дава на световната музика хитове като Eye In The Sky, Time, Games People Play и много други. След това Алън Парсънс се разделя с вокалиста Ерик Улфсън и основава друга група - "Алън Парсънс Лайв Проджект". Именно тя ще гостува в София. В този състав музикантите са внимателно подбрани от Парсънс и са с него от години - певец е Пол Джоузеф Олсън, известен като Пи Джей Олсън, китарист е Алисън Грийн, басистът Гай Ерез е работил още с Мередит Брукс, Били Майлс, "Джипси Кингс" и др. Най-новият член на формацията Тод Купър пък е свирил в миналото с Джак Инграм, Били Фалкън, Нейтън Лий, Дейвид Фостър и др.
За самия Алън Парсънс може да се добави още нещо. Преди да започне кариера, е бил инженер на албумите на "Бийтълс" Let It Be и Abbey Road, както и над друга епохална творба - The Dark Side of the Moon на "Пинк Флойд".
Билети за концерта на "Алън Парсънс Лайв Проджект" ще се продават от петък в мрежата на "Ивентим" и на касата на НДК на цени от 50 до 150 лв. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар