16.05.2013 г.

Беройци ликуват – Купата е наша!


"Берое" е новият носител на Купата на България. Старозагорци спечелиха двубоя с "Левски" след изпълнение на дузпи. Редовното време и продълженията завършиха 3:3. При дузпите точни за "Берое" бяха Иво Иванов, Борислав Стойчев и Елиаш. Пропуски направиха Амир Саюд и Пламен Крумов.
За "Левски" единственото попадение от 11 метра отбеляза Станислав Ангелов. Пропуски пък направиха Дъстли Мюлдер, Жоао Силва и Стефан Делев.
"Левски" изигра цялото второ полувреме и продълженията с човек по-малко. Червен картон още в 43-та минута получи капитанът на „сините" Христо Йовов. Треньорът на Петър Хубчев за малко да помрачи радостта на феновете, като извади двамата голмайстори, но на дузпите шансът отново бе за заралии.
Това е първият финал в турнира от 2004 г. насам решен с дузпи. През 2004 г. по същия начин Литекс спечели трофея срещу ЦСКА.
За "Берое" това е втора купа в историята след трофея, спечелен отново в Ловеч през 2010 г. Това е първият успех на старозагорци срещу "Левски" във финалите на турнира. На тази фаза двата тима са се срещали общо три пъти.
Решителната среща събра десетки старозагорци пред специална видеостена, монтирана пред Община Стара Загора. На трибуните в Ловеч пък "Берое" бе подкрепен от близо 4000 зрители. Част от тях пътуваха за двубоя с организираната от фен клуба на тима екскурзия.
Преди началото на срещата феновете на „Берое", които чакаха предградския стадион в Ловеч, за да влязат да гледат финала за Купата на България срещу „Левски", бяха изненадани от появата на автобуса на „сините", който мина от тази страна, от която бяха старозагорци.
Това накара заралии да наобиколят превозното средство и повече от тях да скандират против футболния тим на „Левски". Въпреки присъствието на патрулиращи полицейски коли някои измежду феновете да хвърли камък и да спука едно от стъклата на автобуса. Това още повече забави предвижването на „сините" към стадиона.
От „Левски" останаха изненадани от факта, че полицаите, които ескортираха автобуса, не заобиколиха феновете на „Берое", а минаха през мястото, откъдето те влизаха в стадиона.
Рекордните 260 полицаи охраняваха двубоя в Ловеч.
Инцидент имаше и в края на първото полувреме и след мача, която наложи намесата на полицията. Един от стюардите, които следят за реда при провеждането на двубоя между Берое и Левски, пострада.
И вече няма значение, че финалът бе на малкия стадион в Ловеч, който не можа да побере двете многобройни агитки, нито че мачът бе в работен ден. До късно през нощта заралии ликуваха, а техните герои бяха посрещнати с песни и скандирания – „Купата е наша”!

Няма коментари:

Публикуване на коментар