13.05.2013 г.

Пишат поредното продължение на „Под прикритие”

В момента се пише сценарият на четвъртия сезон на сериала "Под прикритие", издаде пред ученици в Перник министърът на културата Владимир Пенев, който играе ролята на комисар Попов.
Това е първият филм, произведен в страна от новоприетите в Европейския съюз, който се разпространява от американски дистрибутори, разказа Владимир Пенев. Сериалът се гледа в цяла Южна Америка, предстои разпространението му в Китай, съобщи културният министър.
Той изнесе днес открит урок в СОУ "Д-р Петър Берон" в Перник. Проявата е част от инициативата "OpenEDU 2013 - Училище за живота", която се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова.
Имам намерение да направя стратегия за българската култура, каза още Пенев. Според него не е ясно на какво ниво на развитие са сега културните ни институции и какъв е пътят им на развитие. Наличието на стратегия би дало освен яснота и подкрепа от Европейския съюз за по-лесното й осъществяване, смята министърът.
Киноцентърът работи като голямо частно предприятие и дава препитание на 5 000 българи, каза още Пенев. По думите му хората, ангажирани там, получават пари предимно от американски продукции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар