13.05.2013 г.

Откриват четвъртото издание на БАТА Агро

От 13 до 17 май на Летище - Стара Загора ще се проведе Четвъртото издание на БАТА Агро. Традиционното специализирано изложение пожъна голям успех и тази година се радва на рекорден брой изложители, които ще се представят на почти 30 000 кв. метра изложбена площ.
БАТА Агро 2013 ще бъде открито от проф. Иван Станков, министър на земеделието и храните в служебното правителство и от Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора. Очакват се представители на Държавен фонд Земеделие, търговските аташета към посолствата на европейските държави в България, областният управител на Стара Загора Недялко Недялков и представители на неправителствените организации в сектор Земеделие.
В петте изложбени дни ще бъде представена най-съвременна и модерна земеделска техника, а програмата е наситена с тест драйв и демострации, съпътстващи мероприятия и презентации. Отделно внимание се обръща на новото микроизложение, специализирано в предлагането на торове, препарати и семена. В него са включени над 25 от водещите компании от общо 40 фирми в България. Тази година се обръща специално внимание и на автомобилната техника – автомобили и транспортни средства, които също са използвани от селскостопанския бранш.
Университети, предлагащи специализирано образование, неправителствени организации в земеделието и животновъдството, консултанти по европейски програми, лизингови компании и банки, предлагащи конкретни финансови инструменти за земеделието и др. също ще бъдат представени в рамките на петдневното агро изложение.
За организаторите
БАТА Агро е най-мащабният проект на Българска асоциация на търговците на агротехника – неправителствена браншова организация, която обединява оторизираните представители на водещи производители на земеделска техника. Членовете на БАТА Агро осъществяват 80% от вноса на машини за земеделието в България. Основна цел на Асоциацията е модернизацията на българските земеделски стопанства, осъществимо със съдействието на всички ангажирани институции в сектор Земеделие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар