20.05.2013 г.

Жерар Депардийо хвали Путин, снима се като чеченски президент

Френският актьор Жерар Депардийо, който получи руско гражданство през януари и оттогава не пести похвали за руския президент Владимир Путин, като го сравни с папа Йоан Павел Втори и с бившия френски президент Франсоа Митеран, предаде агенция Франс прес.
"Искам да ви кажа какво мисля за Путин. Руската нация се нуждае от някого като него, с руски темперамент. Путин иска да върне поне малко достойнството на хората", каза Депардийо за вестник "Комсомолская правда". "За мен той е като Франсоа Митеран или Йоан Павел Втори", добави той без повече обяснения.
Йоан Павел Втори бе убеден антикомунист, който силно подкрепяше протестното движение "Солидарност", припомня АФП.
Актьорът отрече неговата "емиграция" в Русия да е с рекламна цел. "Това е смешно. Снимал съм се в над 200 филма. Кой има нужда от реклама при това положение", запита той.
Депардийо, който съобщи преди няколко седмици за намерението си да напусне Франция, за да избегне данъците, които смята за прекалено високи, заяви в интервюто, че не подкрепя политиката на президента Франсоа Оланд.
Депардийо е горещ привърженик на бившия френски президент Никола Саркози. "Обичам Саркози, защото всички са против него", каза той, цитиран от БТА.
Депардийо е поел и два ангажимента към руски киностудия – сюжетът и на двата филмови проекта се развива в Кавказ. В единия филм той ще играе ролята на Ахмад Кадиров, бащата на настоящия чеченски президент Рамзан Кадиров. Интересен факт е, че френския актьор избра руско гражданство, поради плоския данък в Русия, който е 13 %. Защо ли не стана българин, след като нашите политикономисти твърдят, че нашата данъчна ставка е най-добра, а и страната ни е член на ЕС?

Няма коментари:

Публикуване на коментар