21.05.2013 г.

Ясни са имената на старозагорските депутати

11 са народните представители, които влизат в парламента от 27-и Старозагорски избирателен район. По 4-ма са избрани от партия ГЕРБ и от Коалиция за България, двама са от ДПС и един от партия Атака. Водачите на четирите листи за район Стара Загора избраха да бъдат народни представители от други райони.
Това са: Лиляна Павлова (ГЕРБ), Сергей Станишев (БСП), Делян Пеевски (ДПС), Десислав Чуколов (Атака). В Народното събрание от друг район влиза и вторият в листата на Атака за Стара Загора - Гален Монев.
Кратко представяне на депутатите от 42-рото Народно събрание, избрани от Стара Загора (публикувано във вестник Национална бизнес поща):

Кирил Добрев (ГЕРБ)

Кирил Добрев е роден през 1960 г. в Стара Загора. Завършва медицина във Висшия медицински институт - Пловдив. Специалист по анестезиология и интензивна медицина. От март 2010 г. до юни 2011 г. е изпълнителен директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение в Стара Загора. От юни 2011 г. до април 2012 г. е заместник-министър на здравеопазването. След това работи като управител и завеждащ отделение по анестезиология и интензивно лечение в новосформираната болница МБАП Св. Иван Рилски - клон Стара Загора. От 1991 г. е главен асистент в Медицински факултет при Тракийския университет, в катедрата по анестезиология, спешна и интензивна медицина.

Аксения Тилева (ГЕРБ)

Аксения Тилева е родена в с. Крушовене, община Долна Митрополия. Магистър по предучилищна педагогика от Великотърновския университет Св. св. Кирил и Методий. От януари 1995 г. е директор на Целодневна детска градина Мечо Пух в Казанлък. Председател на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел С грижа за децата до 7. Член на оценителни комисии по оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Пламен Йорданов (ГЕРБ)

Пламен Йорданов е на 32 г., от Стара Загора. Завършил е УНСС - София, със специалност Финанси. Общински съветник и ръководител на групата общински съветници от партия ГЕРБ в Общински съвет - Стара Загора. Председател на постоянната комисия по бюджет и финанси в ОбС - Стара Загора. Общински организационен секретар на партия ГЕРБ в Стара Загора.

Андон Андонов (ГЕРБ)

Андон Андонов е на 59 г. от град Стралджа. Магистър по електроенергетика от Машинно-електротехническия институт във Варна. Работи в Мини Марица-изток ЕАД. Ръководител на електроснабдителен район Марица-изток.

Георги Гьоков (Коалиция за България)

Георги Гьоков е роден е през 1961 година. Завършил е Техническия университет в Габрово. Директор е на Бюрото по труда в Стара Загора. Отлично запознат с проблемите в социалната сфера. Като народен представител ще работи за законодателство, което да дава възможност за работни места, за развитие на българската икономика.

Георги Анастасов (Коалиция за България)

Георги Анастасов е роден през 1957 г. Представител е на коалиционния партньор партия Български социалдемократи. Активен деятел в българския политически живот и в Социнтерна, утвърден парламентарист. Демокрация и работа - това са изконните думи, които го мотивират за участие в предизборната борба за 42-рото Народно събрание. Има висше икономическо образование. Семеен.

Марияна Тотева (Коалиция за България)

Мариана Тотева е родена през 1976 година. Юрист по образование. Заместник-председател е на ОбС на БСП - Раднево. Защитата на правата на хората и на тяхното достойнство обуславя не само адвокатската й дейност, но и нейната всеотдайност като социалист и общински съветник в община Раднево.

Атанас Пъдев (Коалиция за България)

Атанас Пъдев е роден през 1975 година. Семеен, с едно дете. Завършил е икономика и право, занимава се с частен бизнес. Председател е на Общинския съвет на БСП в Павел баня. Желанието му е да помогне за решаване на множеството проблеми в малките общини, а родният му град Павел баня да стане не само добро курортно селище, а хубаво и добро място за живеене на неговите жители.

Халил Летифов (Движение за права и свободи)

Халил Летифов е роден на 16 април 1979 година. Икономист, завършил е Пловдивски университет Паисий Хилендарски. Мениджър. Областен председател на партия ДПС за втори мандат и втори мандат член на Общинския съвет на ДПС в Казанлък. Владее английски и руски. Женен.

Шендоан Халит (Движение за права и свободи)

Шендоан Халит е роден на 2 юни 1987 година. Икономист, завършил стопанско управление във ВУАРР - Пловдив. Завършил е Училище за политика Димитър Паница. Областен председател на Младежко ДПС за втори мандат и втори мандат член на Общинския съвет на ДПС в Павел баня. Владее английски и руски. Женен.

Ради Стоянов (Атака)

Ради Стоянов е роден в Стара Загора. Завършил е Софийски университет Св. Климент Охридски, специалност Физика. Специалист в областта на информационните технологии, програмиране и мрежова сигурност. Мажоритарен кандидат е на партия Атака в Габрово по време на парламентарните избори през 2009 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар