17.05.2013 г.

Елица и Стунджи отпаднаха от Евровизия

За пореден път българското предложение за конкурса "Евровизия" не пожъна успех. Въпреки името "Само шампиони" Елица Тодорова и Стоян Янкулов, не успяха да съберат достатъчно подкрепа, която да им даде шанс да продължат на следващия тур.
Събитието се случи на 16 май вечерта в шведския град Малмьо. Тези, които минават бариерата до Големия финал, който ще се състои на 18 май, са изпълнителите от Унгария, Азербайджан, Грузия, Румъния, Норвегия, Исландия, Армения, Финландия, Малта и Гърция.
След първия полуфинал вече се класираха представителите на Русия, Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Белгия, Украйна и Холандия. На финала ще се изявят представителите на общо 26 страни.
Освен на 20-те, определени на полуфиналите, директно на финала отива Швеция като домакин. Там автоматично са и участниците на държавите от т.нар. Голяма петица - Германия, Испания, Великобритания, Франция и Италия. Победителят ще бъде определен от професионално жури и зрителски вот.
Елица и Стунджи са българските музиканти, които са постигали най-висок резултат на този конкурс до този момент. През 2007 г. тяхното предложение "Вода" се класира на пето място в "Евровизия".

Няма коментари:

Публикуване на коментар