14.05.2012 г.

Вин Флинт отново радва почитателите си със „Списъкът на обречените”


Тежката артилерия на политическия трилър - Винс Флин, връща лентата години назад, за да проследи превръщането на Мич Рап в суперагент на ЦРУ! Въпреки заболяването си, авторът не се пенсионира и продължава да радва феновете си. Новата му книга – „Списъкът на обречените” вече е на българския книжен пазар.

След като попада в свръхсекретния отряд на ЦРУ - „Орион”, Рап получава специална мисия – хора, които трябва да премахне, за да достигне до всички отговорни за зловещия атентат над Локърби. Броят на жертвите, които ще остави след себе си, е без значение...
Рап се заема със задачата. Хладнокръвно и методично започва да избива своите мишени. С всеки следващ удар примката около организаторите на атентата се затяга, а страхът, че те ще бъдат следващите жертви, е част от тактиката на Рап.
Мич се подготвя да елиминира следващия обект. На пръв поглед задачата изглежда лесна – покушението трябва да се извърши, докато мъжът спи в леглото си. Но на мястото – изискан френски хотел, Рап попада в засада. Избухва престрелка, а той е ранен. Планът пропада. Някой му е подготвил перфектно организиран капан.
Рап се превръща в мишена за мистериозните си врагове. Френските власти също го преследват. Шефовете му във Вашингтон не искат да се замесват в назрелия международен скандал и не биха допуснали той да бъде заловен жив. Ако се наложи, те няма да се поколебаят да вземат крайни мерки. Фактът, че Рап не фигурира дори и в най-секретните документи на ЦРУ, е само в тяхна полза ...
Сам, ранен и притиснат до стената, Мич Рап е решен на всичко, за да оцелее.
„Списъкът на обречените” е реалистичен политически трилър, който затвърждава позицията на Винс Флин сред най-добрите в жанра. Той доказва, че никой друг писател не познава света на разузнаването по-добре от него. Без да парадира с връзките си с хора от властта, Флин умело използва информацията от своите източници в правителството, за да ни отведе под повърхността на известните факти и да ни разкрие тайни, прикривани десетилетия. Авторът използва познанията си в областта на разузнаването и военното дело, за да представи изключително реалистична картина на събитията, описани в книгите му.
В последните си два романа – „Всичко е лично” и „Списъкът на обречените”, Флин проследява как ЦРУ превръща един млад мъж в хладнокръвно и смъртоносно оръжие и как една лична трагедия променя коренно живота на Мич.
Всъщност една от основните цели на Винс Флин е да запознае читателите с ежедневието на агента. Трудностите в балансирането на личния живот и кариерата, отношението на неблагодарните политици и жертвите, които правят хората от специалните служби, подтикват всепризнатият майстор на политическия трилър да отрази своите наблюдения в бестселърите, които пише. А заради съдържащата се класифицирана информация в част от романите му, книгите му са наблюдавани под лупа от високопоставени държавни служители.
Филмовите права за книгите на Флин са откупени и се очаква скоро да започнат снимките по създаването на екшън поредица с главен герой Рап.

За Винс Флин:
Успехът на Винс Флин като писател не идва лесно. Първоначално той работи като счетоводител и маркетингов специалист. Впоследствие решава да кандидатства за морски пехотинец, но е отхвърлен заради строгите медицински изисквания. В този момент Флин започва да пише книга – доста странно решение за човек с дислексия, който има сериозни проблеми с писането и четенето.
В разгара на предизборната кампания за президентския пост в САЩ младият автор безуспешно обикаля издателствата, за да предложи ръкописа на своя дебютен трилър „Крайни мерки”. Редакторите умело се измъкват с извиненията „много е остър, много е краен, руши престижа на институциите, в които всеки американец твърдо вярва”. След 60 отказа авторитетното издателство „Покет Букс” купува правата за публикуване, организира мощна рекламна кампания и тиражът достига 700 хиляди екземпляра. Седмица след излизането си „Крайни мерки” попада на трета позиция в класацията за най-продавани книги. Такава е участта и на следващите политически трилъри от Винс Флин. Неговите книги се четат от действащи и бивши президенти, чуждестранни държавни ръководители, служители на специалните служби по цял свят, а високопоставен служител на ЦРУ нарежда на своите подчинени: „Искам да прочетете книгите на Флин и да започнете да мислите как може по-ефективно да водим войната с терора.”
Винс е един от сценаристите на хитовия сериал „24”. Kралят на големите политически интриги е познат на българските читатели с романите „Крайни мерки”, „Власт”, „Мръсни афери”, „Лиценз за убиване”, „Измяната”, „Врагът сред нас”, „В случай на опасност”, „В името на честта”, „Всичко е лично”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар