18.05.2012 г.

Пушенето на закрито – табу от 1 юни


Депутатите приеха на второ четене текстове от промените в Закона за здравето. С тях се забранява тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. 
По изключение ще се допуска пушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата, съобщи econ.bg.
Там няма да се разрешава присъствието на лица до 18-годишна възраст. Тези помещения трябва да бъдат отделени с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, да имат вентилационна инсталация и да бъдат ясно обозначени.
Не беше прието предложението на Петър Мутафчиев от левицата да не се допуска изключение за тютюнопушене на летищата, след като на другите обществени места е въведена забрана.
Миналата седмица стана ясно, че няма да има забрана за пушене на открито от 1 юни. Това стана ясно, след като депутатите от ГЕРБ се отказаха от по-строгите мерки срещу тютюнопушенето. Народните представители все пак отхвърлиха предложенията да не се пуши на спирките на обществения транспорт, в парковете, както и на стадионите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар