16.05.2012 г.

Сръбската хитова комедия ПАРАД започва походът си в родните кина


Бургазлии първи ще видят филма

Най-касовата сръбска комедия в историята ще има своята българска галапремиера на 16 май от 19:00 часа в Cinema City Бургас. Филмовият феномен ПАРАД е гледан от над 600 000 зрители на Балканите.
Специално за събитието, в България ще пристигнат част от създателите на филма – култовия сръбски режисьор Сърджан Драгоевич, продуцентката Биляна Първанович и актьорите Никола Койо и Наташа Маркович. Сред поканените са и популярни бургазлии, като певицата Тони Димитрова, композиторът Стефан Диомов и кмета на града Димитър Николов.
Безпощадно смешната комедия разказва за хомофобен гангстер и собственик на охранителна фирма, който сключва необичайна сделка, за да задържи разочарованата си годеницата. Той обещава на група обезверени активисти да осигури охрана за първия гей прайд в Белград. Задачата се оказва по-трудна от очакваното и след многобройни проблеми с полицията, подчинените му и собствения му син-фашист, отчаяният мъж потегля на комична мисия през цяла бивша Югославия, за да събере боен отряд от някогашни смъртни врагове – хърватин, босненски мюсюлманин и косовски албанец.
След месеци на екран в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Албания, ПАРАД най-накрая пристига в България. По случайност, премиерата му съвпада с 17 май – международния ден срещу хомофобията. Съвпадението е подходящо, защото според режисьора Сърджан Драгоевич хуморът е чудесно средство за борба с предразсъдъците.
ПАРАД тръгва по екраните в цялата страна на 18 май.

Няма коментари:

Публикуване на коментар