17.05.2012 г.

На 18 май е българската премиера на филма „Диктаторът”


Саша Коен се вживя в ролята на Садам и Кадафи

Екранната трансформация на комика Саша Барон Коен продължава - от „Борат“ и „Бруно“ до новия му герой в едноименния филм „Диктаторът“.
Верен на себе си, комикът преди дни даде интервю, вживявайки се в ролята на близкоизточен деспот.
В лентата Коен прави безпощадна политическа сатира, представяйки се за последния диктатор, останал на Земята – саркастично съчетание на Муамар Кадафи и Саддам Хюсеин, говорещо на развален английски език.
Безумният тиранин се опитва всячески да попречи на демокрацията да нахлуе в страната му, поради което решава да направи превантивна визита в САЩ.
Коен даде официална пресконференция, влизайки в кожата на героя си ген. Аладин (Aladeen), ръководител на измислената държава „Вадия“. Медийната му изява в Ню Йорк се проведе под зоркия поглед на сексапилни жени – охранителки и пред репортери, които Коен определи като „дяволи на ционитските медии“.
Актьорът излезе от рамките на седмото изкуство, макар и с насмешка. Коен – Аладин подкрепи Мит Ромни, кандидат на Републиканската партия в предизборната надпревара на САЩ, пише в. „Дейли телеграф“.Според актьора Ромни притежава нужните качества,  за да бъде диктатор.
„От името на скъпия ми приятел и тенис партньор Башар Асад, президент на Сирия, искам да благодаря на ООН за смелите им действия по отношение на Сирия. 13 месеца и все още няма резолюция на Съвета за сигурност. Вие, момчета сте невероятни. Направихте почти нищо за сирийците, но помнете – винаги може да направите по-малко“, продължи сатирата си Коен.
За сваления лидер на Египет Хосни Мубарак „диктаторът“ се изрази така: „На него първи му показаха вратата. Сега той и метресите му се чудят как да изхарчат парите, които той открадна“.
„А както направиха с горкия Муамар. С него се записахме за Миранда Кер (модел) за следващия месец, а сега аз не мога да си върна депозита“,  продължи със смешките Коен. Макар и инфантилен, хуморът на Коен продължава да завладява зрителите по света, включително и българските.

Няма коментари:

Публикуване на коментар