29.04.2011 г.

Мислят за ново преброяване преди месния вот

Ново минипреброяване преди вота през есента ще чисти избирателните списъци. Това стана ясно след първото заседание на новите членове на ЦИК вчера, предаде АСН.
Към списъците буквално в последния възможен момент ще бъдат прибавени имената на навършилите 18 години към датата на изборите. Ще бъдат изчистени починалите или влезлите в затвора, поясниха още от избирателната комисия.
По думите на новия председател - Красимира Медарова от ГЕРБ, преди изборите от ЦИК ще проведат експериментално електронно гласуване, както и експериментално изготвяне на преброителна комисия. Оттам припомниха, че вече сами ще имат възможност да обнародват избирателните документи. Досега това правеше президентът. 
Следващото заседание на ЦИК ще е на 11 май. Очаква се тогава оттам да излъчат и свой говорител и секретар. Двамата ще действат през идващите пет години.
За момента имахме само опознавателен разговор, дори нямаме свои работни помещения, разказаха от комисията. За десет от членовете й изборите наесен ще са първите. Останалите представители вече имат опит в предишни гласувания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар