5.04.2011 г.

Дивотии плещени в мрежата станаха бестселър

На 5 април у нас излиза „Дивотиите, които плещи баща ми“ (Sh*t My Dad Says) – уникална по вида си книга, която успя да покори и разсмее целия свят с прямотата си.
Автобиографична и напълно честна, тя е разказ от първо лице на 28-годишния Джъстин Халпърн.
След като приятелката му го зарязва след тригодишна връзка, той се озовава отново в родния си дом в компанията на седемдесет и три годишния си баща Сам Халпърн, определян от сина като „Сократ, но по-сърдит и доста по-зле с прическата“.
Бащата никога никому не е цепил басма, винаги се е изказвал в прав текст – каквото на душата, това и на езика.
И изживяващият се като кандидат-писател Джъстин започва да записва бисерите на баща си и да ги оповестява в блога си в Туитър.
Намерението му е просто да запази черно на бяло чутото, но негов приятел пуска в интернет линк към блога.
Отзвукът изумява всички и главно самия Джъстин – броят на четящите бащините му мъдрости започва да расте лавинообразно и не след дълго почитателите на новия Сократ надскачат един милион, а към 14 януари 2011 г. последователите на Сам Халпърн са вече 1 900 000.
Поощрен от случващото се, Джъстин започва да заплита около най-фрапантните философски изказвания на баща си една топла, любвеобилна, синовна мемоаристика, която прераства в книга, а по-конкретно в „Дивотиите, които плещи баща ми“.
Книгата незабавно се изкачва на първо място във всички класации за най-продавани книги и е адаптирана за телевизията, като сериалът вече се радва на огромен успех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар