19.04.2011 г.

Пънк по пекински показват в Стара Загора

На 23 април „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед” ще представи филма на австралиеца Шон Джефърд „Пънк от Пекин” (Beijing Punk). Прожекцията започва от 20 часа в кино „Promax”.
„Пънк от Пекин” е документална продукция, разтърсваща с уникални кадри от ъндърграунд пънк и рок сцената на Китай - места, хора и събития, останали в тайна за повечето жители на града. В час и половина на големия екран се разкрива свят на силна музика, тонове алкохол, татуировки и бръснати глави, за който малко хора подозират, че съществува точно в Китай.
Филмът достига до българската публика благодарение на „Позор ООД”. Техните четири мащабни филмови фестивала – „Цветята на корана” (филми от Близкия Изток), „Късо съединение” (некомерсиално кино от Великобритания), „Сатори в утрото на есента” (селекция от Далечния Изток) и „Северно сияние” (кино от Скандинавия) са в основата на некомерсиалното кино в страната. Целта им – да популяризират различното и нестандартното в киното. С подкрепата на „ССИК – Различният поглед” до селекция от най-въздействащите филми, прожектирани на фестивалите, ще може да се докосне и старозагорската публика през идните месеци.


Няма коментари:

Публикуване на коментар