26.04.2011 г.

„Кръстоносец” на Северин излезе на български

Тимъти "Тим" Северин е известен английски пътешественик, изследовател, писател, който няколко пъти е посещавал България. Преди време той бе в страната ни, но не като част от маршрута на негова експедиция, а поредното място, в което Тим представи своите книги. "Кръстоносец" описва неговите пътешествия по следите на първите кръстоносци, които са минали и през нашите земи. Сега книгата е и на книжния пазар. Тя и "Пътешествието Одисей" са двете прекрасни издания, на които могат да се радват читателите. Двете книги са посветени на знаменити експедиции на Северин, като за "Кръстоносец" пътешественикът прекосява над 4000 км на кон, докато стигне Свещената земя - Йерусалим.
Книгите на Северин се представят от издателство "Сиела" и са част от поредица за пътешествия и приключения, към която се присъединява и творбата на българския изследовател Теодор Троев - "Експедиция Аргонавтика. В търсене на Златното руно".
Изследователят Тим Северин е дългогодишен сътрудник на списание "National Geographic". Автор е на редица документални филми, отразили експедициите му. Досега в България са издадени книгите на Северин - Трилогията "Викинг", "Пътешествието Брендан" и "Пътешествието Синдбад". Авторът често е наричан "Ловецът на митове", защото повечето му експедиции са основани на известни легенди и митове, които той доказва или опровергава.
Книгата Тим Северин описва осеммесечната си експедицията си (само с един кон!) историческия път на Първия кръстоносен поход.
Яздейки през зелените поля на Северна Европа и горещия, изпепелен пейзаж на Близкия изток, той и неговата спътничка Сара изминават повече от 4000 километра покрай разрушени селища и древни бойни полета, през трудните планински проходи и безплодните анадолски степи.
Северин следва точния маршрут през Германия, Австрия, Унгария, Сърбия, България, Турция и Сирия на средновековните пътешественици към общата им цел – Ерусалим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар