4.04.2011 г.

Бадминтонът все пак взе залата на УСШ

Въпреки бурните дебати Ученическата спортна школа (УСШ) в Стара Загора вече е в ръцете на Спортен клуб „Бадминтон". Решението за безвъзмездното отдаване на школата за десет години беше взето с гласовете на 32-ма общински заседатели, един беше против, а 10 се въздържаха на последното заседание на местния парламент.
Дебатите по точка 12 от дневния ред на сесията бяха разгорещени, а от балкона на залата внимателно слушаха младите спортисти, техните треньори и родители. Над 250 деца от осем спортни клуба в Стара Загора тренират в залата. Предстои те да бъдат пребазирани в зала ДЗУ, БСФС и спортния салон на Девето основно училище.
Общинските съветници изслушаха председателя на УС на Федерацията по Бадминтон Христо Михалев, според когото залата на УСШ ще се превърне в европейски тренировъчен център по бадминтон. „Ние имаме проект, по който ще получим финансиране за ремонт на залата. Дори и да се забавим нашият УС се състои от седем бизнесмена, които гарантират, че до Нова година залата ще бъде ремонтирана". Има слухове, че федерацията разчита на мощно финансово рамо от Далечния Изток, където са водещите школи в този спорт. Така пак идеята за привличане на „много пари” е в основа за вземане на решението, въпреки че условията за спорт за другите клубове ще бъдат влошени.
"За мен не беше убедително становището за гаранция на инвестиция, защото този проект може и да не състои", коментира Любка Иванова от Синята коалиция и припомни, че за ремонт на УСШ през 2010 година общината е отпуснала 260 хиляди лева. Експертът от „Младежки дейности и спорт" в общината Георги Димитров обеща, че нито един клуб няма да бъде лишен от база за тренировки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар