14.04.2011 г.

„Главата на хана” е втората книга от поредицата „Старобългарски загадки”

Николай Пенчев е български автор, взел пример от неговите колеги, пишещи световни бестселъри.  Неговата книга „Главата на хана” е втората от поредицата „Старобългарски загадки”. Ето за какво става реч:
Желанието на Борис да се покръсти предизвиква хаос и нестабилност в България. Боилските родове са готови на бунт. Плиска е на прага на кръвопролития между последователите на Христос и Тангра. По същото време в града се появява убиец, който реже главите на жертвите си, а на гърдите им изписва знакът IYI, като всеки следващ убит е по-високо в йерархията от предишния. В града се появяват и „Архангелите на Михаил” – византийски шпиони, които издирват тайнствен предмет, вероятно свързан с убийствата. Ханският писар Климент е натоварен да разреши загадката и да залови убиеца. Преследването го въвлича в поредица от ужасяващи мистерии водещи към неразгадани загадки от царуването на хан Крум. Климент трябва да се пази от византийските шпиони, да разкрие заговора на недоволните боляри и да залови колкото се може по-бързо мистериозния убиец, защото по всичко личи, че неговата последна цел е самият хан Борис.

1 коментар:

  1. Няма ханове в българската история, събудете се! Няма Тангра или тенгри , събудете се! Петър Добрев каза и ДОКАЗА , какво ? ТИТЛАТА ХАН Е ВИНАГИ ЗАДСТОЯЩА ! СТОИ СЛЕД ИМЕТО НА ВЛАДЕТЕЛЯ. Щом при нас стои пред името- хан Аспарух,(а не Аспарух хан както е логично да бъде) очевидно това е измислица на славянския търсач на славянски истории (Константин Иречек), който е писал нашата академична история, 23 годишен !!!
    Могат ли диваци и конекрадци да отнемат завинаги една трета от най-мощната държава в Европа(5-7в) - Източната Римска Империя? Биха могли да победят в 1 ,2 битки но не повече.

    ОтговорИзтриване