8.04.2011 г.

Съдебни изпълнители ще събират неплатени глоби към КАТ

Шофьорите, които не са се издължили към КАТ, месец след налагането на глоба ще бъдат давани на частни съдебни изпълнители. Това заяви пред Дарик радио зам.-нечелникът на Охранителна полиция комисар Алекси Стратиев.
По около 1000 нарушения на ден в страната заснемали 15-те камери-радари на КАТ. Общо за тодина нарушителите били малко под 300 000. Вече имало водачи, които са потърсени от съдебни изпълнители, за да платят своите глоби. В момента се водят разговори между Охранителна полиция и Камарата на частните съдебни изпълнители за изясняване на схемата за взаимодействие помежду им.
Около 2 месеца е отнело на КАТ "Пътна полиция" да поднови лицензите на 15-те камери, които са разположени на различни места в страната, съобщи комисар Стратиев. За да се избегнат подобни проблеми в бъдеще, от КАТ се надяват фондът, в който ще влизат средствата от глобите, наложени на заснети с камери нарушители, да заработи по-бързо. До 2-3 години в страната ще може да бъде изградена цялостна система за видеонаблюдение по пътищата. В МВР смятат, че за това са нужни около 400 камери.

Няма коментари:

Публикуване на коментар