20.04.2011 г.

Стинг и столичната филхармония с концерт на “Георги Аспарухов”

Музикантите от Софийската филхармония ще излязат на една сцена със Стинг, който ще изнесе концерт на 7 юни на стадион "Георги Аспарухов". Това, съобщиха организаторите на събитието "София мюзик ентърпрайсис".
Най-вероятно оркестърът ще придружи звездата и по време на концерта му в Румъния.
На 7 юни пред Софийската филхармония ще застане младата американка Сара Хикс, която придружава Стинг в част от концертите от "Symphonicity Tour 2011".
Сара Хикс е от новото поколение млади диригенти, работила с престижни симфонични оркестри в САЩ, Европа и Азия, между които са Националната филхармония (САЩ), Чикагският симфоничен оркестър, Симфоничният оркестър на Сан Франциско, Филхармонията на Лос Анджелис, Детройтският симфоничен оркестър, Филхармонията на Корея и много други. Билети за концерта на Стинг в София все още има и могат да бъдат купени от Билетния център на НДК, големите музикални магазини в страната и в интернет на адрес ticketpro.bg. В края на февруари бяха пуснати такива с цени от 80, 100, 150 и 200 лева.
Заради спецификата на шоуто сцената на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде разположена с гръб към сектор "В". Пред нея пък , върху терена, на специално покритие, ще бъдат поставени 5500 стола. Това ще е третият му концерт у нас след 1996 г. в НДК и 2006 г. в Несебър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар