17.10.2014 г.

Новото кино в столицата - G-8 ще представя некомерсиални ленти

Ново кино, което ще бъде ориентирано предимно към некомерсиални и нехоливудски филмови продукции вече имат столичани. То се нарича G-8 заради локацията си на улица "Гладстон" 8. Има три малки, но съвременно оборудвани зали, в които само през първата седмица ще се завъртят над 40 филма. Сред тях - европейските хитове от последната година "Великата красота" и "Краят на омагьосания кръг"; футуристичната антиутопия "Живи машини" - премиера с Антонио Бандерас, снимана у нас; предпремиерата "Ярост" с Брад Пит; филми, познати от програмата в Дома на киното.
В салоните на G-8 зрителите ще станат част и от предстоящия фестивал за независимо американско кино So!Independent, който стартира на 24 октомври.
G-8 ще бъде културен център, който освен качествено и независимо кино ще дава трибуна и на визуалните и сценичните изкуства и литературата. Редом с трите зали там има зала за презентации и кафе. В плановете на собствениците влиза и скоро да открият и малък музей на киното.
В
стил ретро, в петък и събота ще прожектира и нямо кино. Тогава зрителите ще гледат под филми от старите ленти в съпровод на пиано, както е било на времето

Няма коментари:

Публикуване на коментар