6.10.2014 г.

„Хорът на Турецки” идва за първи път у нас в края на месеца

Световноизвестната руска група "Хорът на Турецки", чийто първи концерт у нас ще бъде на 30 октомври, обещава уникално преживяване. Програмата, с която уникалните музиканти ще се представят в НДК, се нарича "Мъжки поглед към любовта". И както отбелязват изпълнителите - "става дума не само за любовта към жената, а за любовта изобщо. Включително към родината, към Бога или децата, към всяко нещо, което ни заобикаля", пояснява солистът на формацията Алекс Александров.
Главната идея е да се разкрие енциклопедията от мъжки чувства чрез шедьоврите на световната музика. Затова в програмата са песни от световния "златен фонд" - всяка от тях е истинска любима класика. В зала 1 на НДК ще прозвучат най-популярните песни, създавани в продължение на повече от 100 години.
Хорът на маестро Турецки е съставен от 10 талантливи мъже с различни и богати гласове - изключително широко многогласие. Артгрупата има близо 25-годишна история, в репертоара й са над 50 000 песни от различни жанрове - от опера и оперета до поп и рок. Зрителите ще чуят популярни песни на немски, английски, френски, италиански, еврейски и други езици. И разбира се - любимите отечествени песни от близкото минало, както и руски романси.
Изненада са музикалните експерименти на маестрото. "Ние събрахме тактове от "Реквием" на великия Джузепе Верди с фрагменти от католическо богослужение и звученето на рок групата "Рамщайн", разказва той.
Великолепната десетка е пяла на една сцена с Хулио Иглесиас, Пласидо Доминго, Исаак Щерн и много други.
Организатор на концерта е продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж", а билети се продават в системата на Ивентим и на касите на НДК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар