2.10.2014 г.

Промоции за поредното издание на Августиада вече започнаха

Филми на Луи дьо Фюнес показват безплатно в Библиотеката

 На атрактивна промо зона в Mall Galleria Стара Загора от 1 до 19 октомври се популяризира третото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който ще се проведе от 17 до 19 октомври в Регионален исторически музей - Стара Загора.
До бюро Информация на ниво 1 е аранжиран кът с информационно-рекламни материали за форума и вина на участници в изложението с информационна табелка за производителя и за виното, както и информация за възможността вината да се закупят от хипермаркет Аскент.
През този период всеки ден на Фесбук страницата на Mall Galleria ще се разиграва интересна игра, която ще бъде свързана с виното и Августиада 2014. Ще бъдат задавани въпроси и при верен отговор един от нашите фейсбук приятели ще спечели бутилка вино, или пропуск за Августиада
.
Около 30 винарски изби са се регистрирали за участие в изложението до този момент, но се очакват още желаещи, съобщи Галина Нифору - управител на консултантската компания Oinorama, която е съорганизатор на фестивала и председател на Българската асоциация на износителите на вино. Тя заяви, че Августиада добива все по-голяма популярност, доказателство за което е участието на изби, които до сега не са присъствали на форума със свой щанд. Сред тях е и една от най-добрите турски изби, спечелила през 2014 г. приза Най-добро бяло вино на Балканите.
Страна партньор на Августиада 2014 е Франция - производител № 1 на вина в света, което прибавя допълнителна популярност на форума в Стара Загора.
Организаторите на фестивала съобщиха още, че в партньорство с Алианс Франсез Стара Загора от 6 до 10 октомври ще се проведе Седмица на френската култура.
Ще предложим на старозагорци безплатни прожекции на 5 известни филма с големия актьор Луи дьо Фюнес. В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада, заяви директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. Също така в Художествената галерия ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство, каза още Дима Динкова.
В ПРОГРАМАТА:

6 октомври, понеделник     „Замразеният”

7 октомври, вторник          „Голямата разходка”

8 октомври, сряда            „Лудостта на величията”

9 октомври, четвъртък            „Крилце или кълка”

10 октомври, петък              „Човекът Оркестър”


Филмите са със субтитри на български език.
Начало – 18:00 часа. Входът е свободен!
Място на прожекциите:
Залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески"
Сред акцентите по време на изложението е Майсторският клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Входът за желаещите да участват в него е на стойност 30 лева. Те ще осъществят сляпа дегустация на три вида български и френски вина и ще влязат в ролята на жури като посочат най-предпочитаното от тях, съобщи още Галина Нифору.
По време на изложението в лапидариума на Регионален исторически музей ще бъде оформен гурме корнър, където ще бъдат демонстрирани майсторски кулинарни техники. Партньор е елитната МЕТРО Академия.
Мъжки хор Хармония – област Сконе, Швеция, с диригент – Виолета Тодорова – диригент на хоровия съюз на Южна Швеция, ще изнесат концерт по време на фестивала. В програмата са включени: музика от шведски и европейски композитори, спиричуъли, барбершоп и др.
Както всяка година посетителите на Августида ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите.

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада се провежда за трета поредна година. Негови организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора, консултантската фирма Oinorama и Община Стара Загора. Събитието с международно участие е включено в Културния календар на Общината през 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар