27.10.2014 г.

56 парцела в кв. „Лозенец”предлагат на ромите на сесията на старозагорските старейшини

По предложение на кмета на Стара Загора Живко Тодоров на предстоящата на 30 октомври сесия на Общинския съвет ще бъде обсъдено предложението за предоставяне на отстъпено право на строеж не само на ромите, чиито незаконни постройки бяха принудително премахнати, а и на всички жители на общината, които отговарят на условията в общинската наредба, съобщи председателят на Местния парламент Емил Христов.
Кандидатите трябва да са живели минимум 5 години без прекъсване на територията на общината. Те трябва да нямат жилищен имот в страната,  обитават жилище с малка площ и средномесечният им доход на член от семейството е една минимална работна заплата. Освен това нуждаещите се трябва да не са прехвърляли имоти на други лица през последните 20 години, с изключение на прекратяване на съсобственост или дарения в полза на държавата, Общината или организация, осъществяваща дейност в обществена полза, както и да не притежават учредено право на ползване върху жилищен или вилен имот на територията на страната.

Парцелите са 56 и се намират на Зайчова поляна в квартал „Лозенец”. Там ще бъде разрешено само ниско строителство, уточни Емил Христов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар