3.10.2014 г.

Масов крос за деца и младежи в Стара Загора

Областен информационен център ОИЦ – Стара Загора и Община Стара Загора организират на 18 октомври (събота), от 11 часа, масов крос за деца и младежи от 7 до 15 годишна възраст. Стартът на кроса ще бъде даден от площада пред сградата на община Стара Загора от кмета на общината Живко Тодоров. В него могат да се включат всички желаещи деца и младежи, подкрепени активно от техните родители в спортната инициатива.
През месец октомври мрежата от ОИЦ в цялата страна организират спортни инициативи под мотото „Да спортуваме заедно“.
Маршрутът преминава на север по бул. „М.М.Кусев“, посока запад по ул. „Генерал Столетов“, посока юг по ул. „Цар Иван Шишман“, посока запад по бул. „Цар Симеон Велики“ и завършва до сградата на община Стара Загора. Преминаването по маршрута ще отведе участниците до обекти, възстановени по проекти, финансирани с европейски средства. На специално обособени пунктове на Антична улица „Августа Траяна“, мозайката от антична сграда на ул. „Ген. Столетов“, обект главен колектор по Интегрирания воден проект на Стара Загора и музеят на религиите Ески Джамия децата ще получат талони с информация за проекти, създали по-добра среда за живот, финансирани по оперативните програми.
При представяне на всички талони, чрез томбола ще бъдат раздадени  разнообразни награди, а всяко училище ще бъде отличено за активността си.
Желаещите за участие деца и младежи могат да се запишат на място в ОИЦ – бул. „М. М. Кусев“ №9, на тел. 042/603 526 или на електронен адрес oic.stz@eufunds.bg до 6 октомври.
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар