16.10.2014 г.

Руски балет върху лед гостува за първи път в Бургас

За първи път в историята на Бургас сцената на градската опера ще бъде замразена. Поводът е гостуването на уникалния руски Балет на лед, който ще представи обичаните по цял свят произведения „Лешникотрошачката” от Чайковски и „Пепеляшка” от Прокофиев. В състава на балета от Санкт Петербург са европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, които обучават 20 от най-популярните състезатели на Русия.
Досега спектаклите са пожънали огромен успех в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Критиката ги определя като неподражаемо шоу - невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед. Представленията ще бъдат на 20 ноември – „Лешникотрошачката”, и на 21 ноември – „Пепеляшка”.
У нас събитието се организира от продуцентската компания АРТ БГ със съдействието на Община Бургас. Почитателите на балетното изкуство вече могат да закупят билети от касите на Държавната опера в Бургас, Office 1, Германос,  бензиностанции ОМВ, във веригите „Пикадили” и „Техномаркет”, както и от онлайн системата на Eventim.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар