20.10.2014 г.

Две книги представят днес в Стара Загора

Две авторски книги представят днес от 18 часа в Стара Загора.
Бившият вицепремиер от кабинета на Симеон Сакскобурготски, Николай Василев в зала №2 на хотел „Верея” представа своето „Меню за реформатори”. Както заглавието подсказва, в нея става въпрос за политика, родна действителност и още нещо. Изданието бе промотирано в Града на липите със съдействието на местния Ротари клуб. За първи път книгата бе показана в столицата през февруари, тази година.
„Това не е просто визията на Николай Василев, а синтезирано представяне на най-добрите и успешни световни практики и модели в най-важните за съвременното общество системи.
„Меню за реформатори“ не е претенциозен академичен продукт, нито икономическо-политологично-философско упражнение. Това е доста занимателна комбинация от истинска история и визия за това, което може да бъде обществото ни, ако вложим малко повече мисъл в действията си.“
– пише в анонса на организаторите
В същия час, но в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора  ще се състои творческа вечер на старозагорската журналистка Донка Йотова и премиера на новата ѝ книга "Времената. Следите остават". Майсторката на историческите изследвания (автор на книгата за „българската следа” в живота на последните Романови, управлявали Русия няколко столетия) гарантира, че има какво да изненада читателите и почитателите си.
Присъстващите за втори път ще могат да видят и авторския ѝ спектакъл „Хетерите”, представен от Студентската театрална студия при Тракийския университет. А накрая – автографите ще бъдат „подсладени” с чаша вино!

Няма коментари:

Публикуване на коментар