8.10.2014 г.

Българският късометражен филм „Чест” ще се бори за „Оскар”

Филмът "Чест" на режисьора Павел Веснаков е избран за надпреварата за "Оскар" за най-добър късометражен филм, съобщава продуцентът Ваня Райнова.
"Чест", който се представи успешно на много международни фестивали и спечели престижни отличия, е номиниран и за Европейските филмови награди, припомнят от екипа.
Сред тях е голямата награда на 36-ия Международен фестивал за късометражно кино в Клермон-Феран, Франция, и приз от международния фестивал Филмини.
"Чест" е третият късометражен филм на Павел Г. Веснаков. Той изследва огромната пропаст между поколенията в България и тяхното общуване, обременено от очаквания и премълчавания, обречено на неизказаност.
Разказът е фокусиран върху Манол, пенсиониран генерал с консервативна ценностна система и денят, в който променящият се свят, в който Манол живее, нахлува в неговата собствена кухня.
В главната роля е Михаил Мутафов. Партнират му Ани Бакалова, Светлана Янчева и младият актьор Александър Алексиев (който изигра главната роля в "Парафиненият принц").

Няма коментари:

Публикуване на коментар