23.09.2014 г.

Windows 9 представят на 30 септември

Microsoft разпрати покани за събитие, което ще се проведе на 30 септември. Всички очакваме на него да бъде представена новата версия на операционната система Windows, т.е. Windows 9 OS или Windows Threshold - това са имената, които неофициално се използват. Събитието ще се проведе в Сан Франциско. След представянето на следващата версия, както и посоката, в която се движи компанията, се очаква достъп до тестова версия, предназначена главно за разработчиците и по-напредналите потребители.
От новата версия очакваме завръщането на Start менюто, включването на гласовата услуга Cortana, виртуални десктопи, нов център за нотификации, освежаване на потребителския интерфейс, както и промени, които се отнасят до подобряване на производителността.
Най-важното - от компанията обещават да намалят броя на различните версии на операционната система, които са предназначени за различни устройства. Операционната система ще бъде направена така, че да се адаптира към устройството, което използвате, т.е. определени функции да бъдат включени или изключени в зависимост от това дали използвате сензорен екран, или мишка и клавиатура.
Финалното издание на Windows 9 се очаква през 2015 г. На събитието на 30-и, което ще бъде водено от Джо Белфиоре и Тери Майерсън, ще бъде представен от Windows Technical Preview - ранна версия на Windows 9.

Няма коментари:

Публикуване на коментар