7.09.2014 г.

Общината рекламира постиженията си на видеостена

Заралии пускат други „постижения” в социалните мрежи
 
Видеостена ще популяризира постиженията на администрацията на кмета Живко Тодоров
Видеостена с размери 125/214 см. ще показва постиженията на общинската администрация в Стара Загора. Тя е закупена в изпълнение на проекта за създаване на Областен информационен център и е предвидена в неговия бюджет.
Видеостената е мобилна и ще бъде полезна при публични събития на общината, за различни инициативи и изложби, посветени на Европейския съюз и финансираните от него проекти. След завършването на проекта на ОИЦ през 2015 г. стената ще остане за Община Стара Загора. На нея вече се излъчват отчетите от мандата на кмета Живко Тодоров, два филма, посветени на Стара Загора, създадени от Джон Лоутън и БНТ, озвучени на английски език, със субтитри на български.
Всички посетители на общинската сграда, туристи и гости на града ще могат да ползват новата придобивка за запознаване с постиженията на администрацията, изпълнението на европейските и други проекти, както и с текущи културни събития и реализирани програми” – това се казва в официално комюнике на администрацията.

Има „постижения”, които няма да намерят място на видеостената, но пък гражданите знаят за тях и без да има нужда от пропаганда. Например първите обилни септемврийски валежи, които наводниха ниската част на града, около гарата. Имаше и закъсали автомобили, имаше и отводняване от екипи на Пожарната. Според администрацията причината била боклуците от ромския квартал, които се носили към центъра и запушили отводнителната канализация. Всъщност шахтите по принцип не са достатъчно на брой. Който не вярва, може да ги преброи по която и да било улица в посока Север-Юг. Те трябва да са поне по четири на пресечка, а са по-малко. Освен това при ремонтите на улиците, част от тях бяха запълнени, но никой не видя проблем. В проектите пък не е заложена реконструкцията на този вид канали, които по принцип не могат да поемат увеличения воден дебит, при обилен валеж. При пороите протече и сградата на новия централен пазар, гордостта на сегашната местна власт. Водите пък, няма как да не увредят новите асфалтови настилки след време и пак ще трябва да се ремонтират. Но засега повечето заралии са впечатлени и доволни от мащабните ремонти. Да се видят последствията е въпрос на време. Тези „постижения”, няма как, а няма и нужда, да се рекламират на стените, но пък редовно ги пускат в социалните мрежи… 

Няма коментари:

Публикуване на коментар