12.09.2014 г.

Книгата на бившата първа дама счупи всички рекорди по продажби във Франция

Кигата на бившата първа дама на Франция Валери Трирвильор "Мерси за момента" подобри всички рекорди по продажба за тази година, съобщи ИТАР-ТАСС.
Трирвильор си отмъщава на Оланд с книга
та си. Само за четири дни след излизането на книгата са продадени 145 000 броя. Статистиката е на изследователския институт GfK. От тях 131 000 са класически печатни книги, а 14 000 в електронен формат.
"Това е най-добрият старт за годината във всички жанрове", каза Себастиен Руо от GfK, който ръководи отдела за книжния пазар.
Издателска къща "Арен", която притежава правата за разпространяване на "Мерси за момента" съобщи, че вече издава допълнителен тираж от книгата заради голямото търсене - 270 000 екземпляра.
Така общият тираж на книгата на Трирвильор вече е 470 000 екземпляра. За сравнение средните годишни продажби във франция на романите, удостоени с награда "Гонкур", е около 400 000 броя.
Книгата на Валери Трирвильор за живота й в Елисейския дворец и отношенията й с президента Франсоа Оланд излезе в продажба на 4 септември.
Спътницата в живота на държавния глава е написала творбата "Мерси за този момент" с обем 320 страници, която утре ще се появи на щандовете. В нея авторката описва "годините на очарованието" и "бруталното слизане на земята", като прави едно доста нелицеприятно описание на президента и на съвместния им живот.
Един от силните моменти в книгата е този, когато през януари Трирвильор узнава за връзката на държавния глава с актрисата Жули Гайе. В извадка от книгата, публикувана днес в сп. "Пари мач", където журналистката Трирвильор работеше, четем: "Не издържам, не мога да преживея това! Отивам в банята и грабвам малкото пластмасово пликче с приспивателните. Франсоа е по петите ми. Опитва се да ми изтръгне пликчето. аз бягам в спалнята. Той се докопва до пакетчето, което се разкъсва.
Хапчета се пръсват по леглото и на пода. Успявам да сграбча няколко от тях. Гълтам каквото мога. Искам да заспя! Не искам да преживея идващите часове. Усещам пороя, който ще ме повали и нямам силата да му се противопоставя. Искам да забягна. Губя съзнание!", пише бившата спътница в живота на социалистическия лидер, хоспитализирана за една седмица след този епизод.
След това Франсоа Оланд слага официално края на връзката им на 25 януари.
Друг откъс, още по-суров, е публикуван във в. "Монд". От него става видно, че президентът е изгубил своята човечност заради властта и е станал непоследователен в личния си живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар