15.09.2014 г.

Първокласниците с подаръци за първия учебен ден в Стара Загора

Всички училища на територията на община Стара Загора са готови за новата учебна година.
На 15-ти септември учебната година откриват за 14 100 ученици, от които около 1500 първокласници. Най-малките ученици ще бъдат зарадвани с подаръци. Всяко първолаче ще получи детска книжка с послание за успешен старт в света на знанието от кмета Живко Тодоров. От футболен клуб „Берое” подаряват на децата тетрадка-справочник с пожелание за успех в училище, а от клуб „Липа” – светлоотразителна лента. Във всяко училище ще гостуват играчи и представители на ФК „Берое“.
Община Стара Загора е осигурила средствата за безплатни закуски за децата от І до ІV и подготвителен клас, както и безплатен превоз за пътуващите 445 ученици до 16-годишна възраст. Осигурени са учебниците и учебните помагала за всички ученици от І до VІІ кл., увери Пенка Чавдарова от общинския отдел „Образование“. Децата ще ги получат в първия учебен ден
Кметът Живко Тодоров ще открие учебната година в СОУ „В.Левски“ в 9.00 ч. и в Тракийски университет – Стара Загора в 10,30 ч.
Министърът на правосъдието Христо Иванов пристига днес в Стара Загора, за да открие новата учебна година в СОУ „Поп Минчо Кънчев" в Старозагорския затвор.
Училището е създадено през 1985 г. със заповед на министъра на народната просвета. През първата учебна година през него минават 175 лишени от свобода, разпределени в 13 паралелки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар