4.09.2014 г.

Токът трябвало да поскъпне с 50 на сто

Цената на електроенергията трябва да се повиши с 50%, за да се компенсират натрупани до сега дефицити в сектора. Това обаче не може да стане отведнъж и затова смятаме, че е необходимо да се премине към няколкогодишен цикъл от постепенен ръст в цената на електроенергията за бита. Това заяви служебния министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов по време на отчета на икономическия екип на кабинета.
Той отново изнесе информацията, че към момента в Националната електрическа компания има дефицит от 2,9 млрд. лева, а до 30 юни 2015 година се очаква той да достигне близо 4 млрд. лева. Каква обаче ще бъде крайната цена на тока ще определи енергийният регулатор малко преди 1 октомври, допълни Щонов.

Отново никой не се сети как потребителите ще могат да запълнят финансовата дупка в енергетика с настоящите си доходи! За тяхната дупките в техния бюджет никой не мисли. Отново на обществото се хвърлят главозамайващи загуби, но нито дума откъде идват, какво точно ще се прави за покриването на този дефицит. Експериментите в енергетиката явно ще продължат, а сметката ще я платят гражданите! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар