4.09.2014 г.

Искате промяна – получавате я с Пеевски, Павлова и Стойнев!

Листите в Старозагорски избирателен район, поне на основните партии се водят от „достойни” личности, които явно могат да извършат чаканата от години промяна. Водачът на ДПС бе известен преди да бъде обявен, и няма защо да питаме кой? Това е Дилян Пеевски, дялан камък, който, където и да го сложиш, се е на място. Той вече е бил избиран тук, и за народен представител, и за евродепутат, но се отказа.В района много го обичат. Дори в Раднево бе проведен единствения митинг в негова подкрепа, когато във всички останали градове задаваха въпроса – Кой?
Лиляна Павлова води листата на ГЕРБ. Естествено всички проекти в Старозагорско се дължат на нея. Вярно, не станаха някои от най-крупните и рекламираните – няма го най-голямото карго летище, няма тунел под Шипка и Стара Загора няма втора връзка с магистралата „Тракия”. Но мандата не бе изкаран докрай, след октомври може и да стане, дано…
Драгомир Стойнев пък води листата на прясно прекръстената лява коалиция на социалистите. Той също за малко да изпълни обещанията си, дето ги даваше на избирателите. „Ремотекс” в Раднево не само че не стана държавен, но и така си остана в ликвидация, работниците пиха студена вода и толкоз. Тока го намали, но сега ще го вдигат, поетапно. Реиндустриализацията не я видяхме, но пък мандата беше още по кратък, само около година и времето отново не стигна.

Кънчо Филипов води кандидатите на „Лидер” и „България без цензура”, а проф. Иван Станков на „АБВ”. Те също могат да предизвикат промяна, защото често са си променяли политическите възгледи. Но първите трима със сигурност ще влязат в следващия парламент и от тях, ужас, Пеевски излиза най-честния, защото нищо не обещава, а направо действа. Някой може да отрече това, но дейността му се вижда в областния град и то без много напъване. От север на юг и от изток на запад, на всяка крачка виждаме „Лафка”. Същата, която бе и генерален спонсор на концерта на „Пайнер”, дето бе на градския площад в Стара Загора, със съдействието на общината. Това ми дава железните аргументи, че промяната в живота и управлението на града, страната и света, предварително ни е гарантирана. Това ще опровергае поговорката, че нов бардак със стари … не става! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар