26.09.2014 г.

Христо Карастоянов, Любомир Николов и Мариана Найдова с летните номинации на „Хеликон”

На скромно, но изискано тържество в книжарница "Хеликон - България" преди ден бяха връчени почетните грамоти за летните номинации на голямата ни литературна награда "Хеликон". Трите книги, удостоени с честта да се борят за приза, са "Една и съща нощ" на Христо Карастоянов ("Жанет 45"), "2 романа. Мравки с фенерчета. Слугинята" на Мариана Найдова ("Леге Артис") и "Натюрморт с мъже" на Любомир Николов ("Сиела"). Журито с председател Калин Донков отбеляза, че и тримата номинирани писатели си дадоха труд да пристигнат от 3 различни краища на страната, за да получат лично грамотите си.
В изказванията си членовете на журито споделиха, че "лятната белетристична реколта" този път е била особено изобилна и качествена и е било доста трудно да излъчат най-доброто. Христо Карастоянов, който вече е носител на "Хеликон", Любомир Николов, който е номиниран за 3-ти път, и дебютантът Мариана Найдова, чиито два романа в една обложка предизвикаха доста положителни отзиви, отчетоха номинациите си като безспорен успех.
Самата награда за нова българска проза "Хеликон" ще бъде обявена след раздаването на есенните номинации около Коледа, съобщиха от веригата книжарници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар