30.09.2014 г.

Орлин Горанов играе Дон Кихот в мюзикъла „Човекът от Ла Манча”

Премиерата е в Пловдивската опера в Деня за размисъл 4 октомври




Историята на Дон Кихот оживява в премиерния мюзикъл на Пловдивската опера "Човекът от Ла Манча". В ролята на Рицаря на печалния образ ще се превъплъти любимият на поколения българи певец Орлин Горанов, а неговият верен оръженосец Санчо Панса ще бъде изигран от Мариан Бачев. Цяло лято двамата артисти са репетирали в града под тепетата.
Зрителите ще имат възможност да се насладят още на играта на солисти от Държавна опера в Пловдив, както и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в града.
"Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън се превърна в хит на Бродуей. Спектакълът бе отличен с 10 награди "Тони" - театралният "Оскар", включително за най-добра музика и мюзикъл.
У нас  продукцията се поставя от създателите на мюзикълите "Коса", "Ах, този джаз!" и "Оркестър без име" – художниците  Иван Токаджиев и Петър Митев, хореографът Боряна Сечанова, режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент на оркестъра е Константин Добройков. Премиерните представления са на 4 и 14 октомври в Концертна зала от 19 часа. Билети се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар